17 Mart 2008 Pazartesi

ELMALI RULOLAR

Pastaneyi adeta evinize getiren bir tarif...Annemden öğrendim bunu yapmayı ve gerçekten çok güzel tadını damakta bırakacak bir lezzet.

MALZEMELER
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı pudra şekeri
250 gr margarin(erimiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN
3 adet iri elma(rendelenecek)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
İşe iç malzemesini hazırlayarak başlamalıyız çünkü kullanacağımız zaman iç malzeme soğumuş olmalı.Bunun için elmalarımızı bir tencerenin içine rendeliyoruz.Üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyerek 5 dakika kadar pişiriyoruz.Ocaktan indirirken içine kırılmış cevizlerimizi de ekliyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.
İç harç soğurken hamuru için gereken tüm malzemeleri karıştırarak güzel yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu büyük birer portakal kadar olacak bezelere bölerek biraz dinlendiriyoruz.Dinlenmiş hamurlarımızı merdane yardımıyla 0.5 cm kalınlığında açıyoruz ve 8 eşit parçaya bölüp içine iç harç koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.Pişmesi tamamlanmış missss gibi kokan elma ve tarçının içinde büyük aşk yaşadığı elmalı rulolarımızın üzerine soğuyunca pudra şekeri eleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: