12 Mart 2008 Çarşamba

SÜPRİZLİ KURABİYELER

En kısa zamanda fotografını da bloğuma koyacağım bu kurabiye gerçekten kısa sürede hazırlanabilen ve çok lezzetli bir kurabiye.Acil misafir geldiğinde büyük bir kurtarıcı... Kakao ve hindistan cevizi sevenler için tam anlamıyla biçilmiş kaftan bence:)Çok güzel bir 5 çayı önerisi.Bence en kısa zamanda denemelisiniz....

HAMURU

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin

1 kahve fincanı pudra şekeri(yoksa şeker de kullanabilirsiniz)

1 kahve fincanı kakao

2 yumurta(1 tanesinin akını iç malzemesi için ayıracağız)

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilya

Alabildiği kadar un(yumuşak kıvamlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz)

İÇ MALZEMESİ

1 Su bardağı hindistan cevizi

1 Çay bardağı pudra şekeri

1 yumurtanın akı

ÜST SÜSLEME MALZEMESİ

1 Yemek kaşığı nişasta

1 Yemek kaşığı kakao

1 Yemek kaşığı şeker

1 Su bardağı süt

Öncelikle hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri malzeme listesinde de belirttiğim gibi yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıp kurabiyemizin hamurunu elde ediyoruz.Daha sonra içi için gerekli olan hindistan cevizi yumurta akı ve pudra şekerini iyice karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz.Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle inceltiyoruz ve içine iç malzemesinden koyup yuvarlıyoruz.Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu arada üst süslemesinde kullanılacak malzemeyi pişirip soğutuyoruz.Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerimizin üzerini yağlı kağıttan yapılmış ve ucu incecik kesilmiş külah içine doldurulmuş süsleme malzemesiyle dilediğimizce süslüyoruz.

Hiç yorum yok: