İçinde margarin olan tariflerin hamurlarının sert olmamasına ve verilecekleri fırının önceden ısıtılmış olmasına da dikkat etmek gerekiyordu.Bu ayrıntıların önemi farkettikten sonra denediğim ve hazırlarından farksız olana susamlı halkalarımı ben de sizinle paylaşmak istedim.
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı erimiş margarin
2 yumurta(1 tanesini akı üzeri için ayrılacak)
1 tutam tuz
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
susam ,çörek otu
Önce tüm sıvı malzemeleri karıştırıp sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Bu arada bu tarifte kullanılan yoğurt ve yumurtayı da önceden buzdolabından çıkartıyoruz.Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz sonunda.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp onlara küçük simit şekli veriyoruz.Bunları önce yumurta akına sonrada susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Limonata veya çayla afiyetle yiyor üstüne de kısa bir yürüyüş yapıyoruz ki alınanlar verilenlere eşit olsun ve dengeler bozulmasın:D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder