9 Nisan 2008 Çarşamba

UN KURABİYESİ

Kimilerine ağır ve çok şekerli gelebilecek bu tarif kimileri için de çok hoş ve vazgeçilmez bir lezzet.Pek çoğunu deneyip yine en iyi sonucu aldığımı paylaşmak istiyorum sizlerle.
MALZEMELER
150 gr pudra şekeri
400 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Margarin ve purda şekerini iyice karıştırıp kremamsı bir kıvam elde edelim.İçine vanilyayı da koyalım.Yavaş yavaş un ekleyip bir yandan yoğururken kabartma tozunu da ilave edelim.Kulak memesi yumuşaklığındaki kıvama ulaşınca yoğurma işlemine devam edip hamuru 1 saat kadar dinlendirmeye bırakalım.Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler halinde koyabileceğimiz gibi hamurdan uzunca ve 2 parmak kalınlığında bir rulo elde edip üzerini çatalla çizerek verev verev kesilmiş parçalar halinde de kullanabiliriz(pastane işi)Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirip soğuyunca servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: