9 Nisan 2008 Çarşamba

BEYAZ PRENSES

Çok güzel, ağızda dağılan, un kurabiyesigillerden ama ondan biraz daha hafif bir tarif geliyor şimdi de...Hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyan bir tarif istiyorsanız bence aradığınız kurabiye tarifi bu:)Evde güzelce kapanan bir saklama kapında beklediğindeyaklaşık 2 hafta tazeliğini koruyabilecek ,çat kapı misafirleri gelen bayanlar içinse biçilmiş bir kaftan:)Tarifin bu kadar uzun dayanabilme nedeni içersinde süt bulunmaması.Demek oluyor ki içersinde süt bulunmayan tarifler olması gerektiği gibi uygulanır ve saklanırsa uzun süre ilk günkü kadar güzel kalabiliyor.

MALZEMELER
1 paket erimiş margarin
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 paket mısır nişastası
Tüm malzemeleri şeker,yumurta ,vanilya, margarin,un ,kabartma tozu,nişasta sırasıyla bir karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyelerimizi sıralamadan önce fırınımızı 1 70 derecede ısıtmaya başlıyoruz.sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopartıp yuvarladığımız kurabiyelerimizi ısınmış fırına koyuyoruz(yağlı hamur olduğu için yayılmasını önlemek gerekir.fırını ısıtarak yayılmayı önleriz)Üzerleri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
Evde rahatlıkla temin edebileceğimiz ve çok cüzi bir maliyeti olan bu tarife neden beyaz prenses dediğimi yapıp yediğiniz ve sevdiklerinizle paylaştığınız zaman daha iyi anlayacaksınız...

Hiç yorum yok: