9 Nisan 2008 Çarşamba

ELMALI PAY

MALZEMELER
250 gr margarin
1 yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN
4 adet elma rendesi
1/2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 çorba kaşığı şeker
Margarin,yumurta,şeker,un,vanilya,kabartma tozu ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan bir portakal büyüklüğünde ayırıp gerisini yağlanmış borcama yayıyoruz.Daha sonra pişirip soğuttuğumuz iç malzemesini hamurun üzerine yayıyoruz ve ayırdığımız hamur ile payın üzerine kafesler yapıyoruz 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.Soğuyan payın üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: