9 Nisan 2008 Çarşamba

ÇİKOLATA ŞELALESİ

Mükemmel bir lezzet.Çok beğeneceğinize eminim.Hazırlanması da o kadar kısa bir zaman alıyor ki sadece 15 dk ayırarak bu kadar eşsiz bir lezzet elde edince gözlerinize inanamayacaksınız:)
MALZEMELER
2 yumurta
75 gr şeker
50 gr un
75 gr margarin
125 gr bitter çikolata
Margarin ve çikolatayı bir tava içersinde eritiyoruz.(isteğe bağlı bu eritme işini benmari usulü yani kaynayan bir tencerenin buharından yararlanarak da yapabiliriz)Diğer bir yandan yumurta ,şeker ve unu iyice çırpıyoruz.Soğutmuş olduğumuz erimiş çikolatalı karışımı kek karışımına tahta bir kaşık veya spatül yardımıyla karıştırıyoruz.Küçük muffin veya kek kalıplarına bu karışımdan döküyoruz.(yaklaşık 6-8 adet çıkıyor)Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 9 dakika pişiriyoruz.
İçi yumuşacık ve akışkan çikolatalı bu harika keki fırında 9 dakikadan biraz bile fazla unutursak normal bir kek gibi görünür ve o lezzeti verir.Ama orjinali içinin akışkan olmasıdır .O yüzden lütfen pişme ısısına ve süresine dikkat ediniz.

Hiç yorum yok: